Zo vervang je de wiellagers in een ford fiesta

wiellagers ford fiesta

De ford fiesta is nog altijd een van de meest populaire auto’s ter wereld. Het is een degelijk model dat bovendien lang meegaat. De ford fiesta is echter ook soms aan nieuwe onderdelen toe. Als dat gebeurt, dan is er een kans dat het de wiellagers ford fiesta zijn die je moet vervangen. De wiellagers gaan als het goed is erg lang mee, maar niet oneindig. Het vervangen van wiellagers is dus af en toe nodig. Dit kun je door een monteur laten doen, maar als je zelf graag sleutelt aan auto’s dan kun je het ook zelf proberen.

wiellagers ford fiesta

Over de wiellager

De wiellager is eigenlijk een type lager. Niet elke auto heeft een wiellager maar de ford fiesta wel. Een wiellager is een lager dat zich bevindt tussen de wielnaaf en het bijbehorende wiel. Een wiellager zorgt dat het wiel vrij kan draaien en dat er niet constant gesmeerd hoeft te worden tijdens het rijden zoals bij koetsen in het verleden het geval was. De wiellagers zijn opgedeeld in vier, omdat elk wiel er eentje nodig heeft.

Een wiellager vervangen

Om een wiellager te vervangen moet je de auto opkrikken of op een hefbrug zetten. Enige apparatuur tot je beschikking is dus wel zo prettig. De wielen moeten nu verwijderd worden. Controleer altijd alle wielen als je een wiellager gaat vervangen, puur voor de zekerheid. Het is belangrijk dat je dit een voor een doet, en dus alleen de vrijliggende wiellager controleert. Met name als je met een krik werkt is dat belangrijk. Heb je de wiellager gevonden waar het probleem zit? Dan is het tijd om deze te vervangen. Dat doe je door de lager in de houder te persen. 

Kosten van een wiellager

nieuwe wiellagers kun je gemakkelijk zelf online bestellen. Dat doe je door te zoeken op model, want de wiellager van een andere auto gaat niet op jouw auto passen. Een wiellager kost meestal tussen de 50 en 200 euro.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Auto