Wat je vooraf moet weten als je een maatwerk keuken gaat uitzoeken

Het is tijd voor een nieuwe keuken? Dat is een leuke klus maar ook een moeilijke. Je wil namelijk dat de keuken zo goed mogelijk aansluit op jouw wensen. Een maatwerk keuken is dan soms de enige optie. Ga jij voor het eerst je droomkeuken helemaal zelf samenstellen? Dan kom je goed op weg met de volgende tips.

Maatwerk keuken

Bepaal je budget

Bepaal altijd vooraf wat je maximaal kwijt wil zijn aan de keuken. Als je dit niet doet dan ben je al snel geneigd om meer uit te geven dan de bedoeling was. Je kunt je namelijk snel laten overhalen door een opdringerige verkoper of een tafelblad dat geïmporteerd is uit een ver land en exclusief alleen nu verkrijgbaar is.

Bepaal wat belangrijk is

Waarom is die maatwerk keuken eigenlijk zo belangrijk voor jou? Is het omdat je dan eindelijk zelf een mooi tafelblad kunt uitkiezen? Of wil je juist die prachtige ingebouwde koelkast? Noteer vooraf welke aspecten van je nieuwe keuken echt belangrijk zijn en waarop je niet wil ingeven. Noteer ook wat je het minst belangrijk vindt en waar je dus eventueel op kunt besparen.