Scooterbanden online kopen

Na het kopen van een scooter zul je ook af en toe onderhoud moeten plegen. Dat kun je laten doen bij een scooter speciaalzaak, je kunt veel onderhoud ook zelf uitvoeren. Zo kun je zelf goedkoop online scooterbanden kopen, dat bespaart je behoorlijk wat kosten. Bijvoorbeeld het onderhoud aan de scooterbanden. Door elke scooterband af en toe na te kijken kun je langer en veiliger rijden met jouw banden. Laten we als voorbeeld de Vespa Sprint en de Piaggio Fly nemen, dit zijn twee populaire scooters uit de Italiaanse Piaggio fabriek met zowel overeenkomsten als verschillen. De 10 inch scooterbanden van de Vespa bijvoorbeeld, en de 12 inch scooterbanden van de Piaggio. Zelfs wanneer je niet veel technische kennis bezit is het onderhoud van scooterbanden echt niet zo ingewikkeld. We zullen de voornaamste aandachtspunten van de Vespa Sprint en Piaggio Fly op deze pagina benoemen.

Vrijwel elke scooterband kun je direct online kopen via scooteronderdelenshop.com.

Vespa Sprint

De Vespa Sprint is een nieuw model in een lange lijn aan populaire retro scooters. De Vespa Sprint is de sportieve versie van de Vespa Primavera, beide scooters zijn uitgerust met 10 inch scooterbanden voor een lage wegligging en uitstekende prestaties in woongebieden. De hoogwaardige materialen en uitstekende afwerking maakt de Vespa Sprint tot een luxe maar ook zeer duurzame scooter. Investeren in nieuwe scooterbanden op zijn tijd is geen overbodige luxe want je zult veel heerlijke kilometers maken!

Piaggio Fly

Niet iedereen weet dat Vespa eigenlijk een serie retro scooters is van het Italiaanse merk Piaggio. Naast Vespa scooters ontwerpt deze fabriek ook moderne scooters met een sportief karakter en een interessant prijskaartje. Goedkoop mogen we de Piaggio Fly niet noemen, de prijs / kwaliteitsverhouding is wel optimaal. De Piaggio Fly loopt op 12 inch scooterbanden voor een sportieve rit in de bebouwde kom en daarbuiten. Je kunt voor banden gaan die goedkoop zijn, maar net als Vespa scooters is de Piaggio Fly gemaakt om op te rijden, niet om stil te staan.

Bestel een nieuwe 10 inch Vespa Sprint scooterband of een 12 inch Piaggio Fly band direct online bij scooteronderdelenshop.com.

Welke scooter past bij jou?

De Vespa Sprint en de Piaggio Fly zijn bestemd voor een andere doelgroep. Retro scooters als Vespa hebben meestal kleine banden, de Sprint heeft 10 inch scooterbanden terwijl de goedkopere Fly 12 inch banden gebruikt wat ook invloed heeft op het rijgedrag. Als je het hele jaar rond de beste prestaties wilt hebben van jouw scooter adviseren we zomerbanden en winterbanden te kopen. Als je niet zoveel kilometers maakt, of je rijdt alleen in een specifiek seizoen, dan kun je op één set banden rijden. Als je niet van banden wisselen houdt kun je een extra set velgen aanschaffen, dat maakt banden wisselen een stuk eenvoudiger. Let dan wel op de juiste velgmaat van 10 inch of 12 inch voor bijvoorbeeld een Vespa Sprint of een Piaggio Fly.

Op scooteronderdelenshop.com vind je voor vrijwel alle gangbare scooters de juiste scooterband voor elk weertype, en nog goedkoop ook! Ga direct naar de online winkel.