Kies goede raamdorpels voor je woning

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als je een huis aan het bouwen bent of aan het renoveren wil je natuurlijk wel dat dit goed gebeurt. Om voor een goede afwerking te zorgen kies je voor de ramen dan ook de juiste raamdorpel

Raamdorpels in verschillende maten

Een raamdorpel koop je eenvoudig online bij Sierbeton Online. Zij hebben een uitgebreid aanbod aan raamdorpels waaruit je een keuze kunt maken. De dorpels zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten maar als je een afwijkende maat nodig hebt behoort dat ook tot de mogelijkheden. Maatwerk is altijd mogelijk maar zorg er dan wel voor dat je goed meet zodat je zeker weet dat de dorpel past en netjes aansluit op het raam. 

Raamdorpels van beton en hardsteen

Raamdorpels worden gemaakt van beton of hardsteen. Voordeel van beide materialen is dat ze duurzaam zijn en lang meegaan. Daarnaast zijn ze in allerlei vormen te gieten zodat je er altijd wel eentje vindt naar je smaak en die passen bij de rest van de woning. Zowel beton als hardsteen is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Dorpels kunnen ook van kunststof of metaal gemaakt worden maar staan dan meestal bekend onder de naam waterslag. De functie is en blijft echter hetzelfde. 

Geen vocht

Een goede raamdorpel zorgt ervoor dat het raam netjes afgewerkt is aan de onderzijde en dat er geen water op blijft staan of dat dit in gevel kan lopen waardoor je problemen kunt krijgen met vocht in de woning of in de spouwmuur. De dorpel wordt zo bevestigd dat het regenwater er altijd afloopt, dus onder een lichte helling. 

Altijd aanpasbaar

Een dorpel gemaakt van beton of hardsteen kun je na bevestiging ook altijd nog aanpassen naar je eigen wens want je kunt ze bewerken en opschuren zodat ze perfect bij de woning passen. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Wonen