Huis uitbouwen

Mensen die hun huis willen uitbouwen hebben er vaak verschillende redenen voor. Zo ziet de een het als investering voor de toekomst, terwijl de ander juist wat meer diepgang aan zijn huis wilt geven. Een ding waar iedereen het wel over eens kan zijn, is dat het een hels karwei is. Velen zullen dus ook de uitbouw laten uitbesteden, terwijl dit niet altijd nodig is met 4 handige vingers. Daarom wordt in dit blog een aantal tips gegeven hoe jij zelf je uitbouw succesvol regelt. 

Tip 1: vergunningen

Het allerbelangrijkste bij een uitbouw is toch echt een vergunning regelen. Er zijn allerlei regels waaraan voldaan moet worden wil je een uitbouw bewerkstelligen en dat is niet simpel om te regelen. Zo moet je rekening houden met de afmetingen, de buren, de gemeente, wat je allemaal wel en niet mag gebruiken etc.. Als je dit eenmaal geregeld hebt, kan je daadwerkelijk beginnen met de uitbouw

tip 2: Maak gebruik van containers

Door de uitbouw komt er een hoop afval vrij, die je niet wilt laten liggen. Daarom is het belangrijk dat voordat je gaat bouwen of slopen, je eerst een container huurt. Hierin kan je gemakkelijk al je bouw-en sloopafval kwijt, waardoor je niet constant in een grote berg materialen en rommel achterblijft. Je kan door heel Nederland goedkope containers vinden, dus hier hoef je niet al te veel tijd in te stoppen. 

Tip 3: Neem vrij en ga aan de slag

Je wilt natuurlijk niet na je werk thuis nog volop aan het werk moeten en daarnaast wil je ook dat je uitbouw zo snel mogelijk af is. Neem daarom het aantal weken dat jij denkt dat je nodig hebt vrij, waardoor je die tijd volop kan geven om aan de slag te gaan. Het zal wat van je vakantiedagen kosten, maar daardoor ben je wel velen malen goedkoper uit.
Dit waren de tips, veel succes met de uitbouw!