Een topdekmatras: is dat nou wel of niet nodig?

topdekmatras

Er zijn een heleboel verschillende meningen over het nut van een topdekmatras. Is dat nou echt nodig of kun je best zonder? Hier lees je alles over wat een topdekmatras is en of je er iets aan hebt.

Wat is een topdekmatras?

Een topdekmatras is een dun matras wat je bovenop het reguliere matras legt. Een topdekmatras wordt ook wel oplegmatras, topper, matrastopper of dekmatras genoemd. Ze zijn leverbaar in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor een 1-persoons topdekmatras, een 2-persoons topdekmatras of een topdekmatras bedoeld voor een twijfelaar. Het topdekmatas is volgens sommigen compleet overbodig maar het heeft wel degelijk een aantal voordelen.

topdekmatras

Maak 2 kleine bedden aan elkaar vast

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een tweepersoons boxspring of een tweepersoons bed. De meeste mensen hebben hier twee eenpersoonsmatrassen op liggen. Met nieuwe matrassen is dit vaak niet zo’n probleem, maar na verloop van tijd worden deze matrassen ouder en wordt vaak de naad tussen de twee losse matrassen groter en groter. Dit kan tot grote ergernis lijden. Een topdekmatras is hiervoor dé ideale oplossing. Een topmatras is goedkoper dan een nieuw tweepersoonsmatras en werkt toch de naad netjes weg.

Meer comfort

Comfort is heel belangrijk als je slaapt. Een topmatras zorgt voor extra stevigheid en voor een betere slaaphouding van jouw lichaam. Door deze soepele snelle aanpassingen ervaar je direct een verhoogd slaapcomfort. Tevens verhoogt het de levensduur van jouw matras. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Wonen